Du är i åre...

Om du av någon anledning är osäker kan jag upplysa dig om att du är i Åre...

...när andelen monsterjeepar utgör ungeför hälften av det totala bilbeståndet.

...när Församlingens kyrkoherde ägnar högmässan åt att be gud om mer snö och sträng kyla.

...när hundarna har snusnäsduk istället för strypkoppel.

...när en Volvo 244 med sommardäck drar upp en Jeep (storlek större) ur diket v.9

...när en vanlig ostmacka kan kosta 40 spänn.

...när hälsocentralens väntrum domineras av snowboardåkande ynglingar med rastafrilla och brutna handleder.

...när du ständigt blir omkullsprungen av norrmän som bunkrar fläsk, cola, sprit och cigaretter.

...när ingen lägger märke till dig fast du är kändis.

...när alla lägger märke till dig om du är kändis och känner Pocke Nilsson.

...när uttaget av kompledighet varierar synkront med tillgången på orörd pudersnö.

...när dörrvakten stoppar dig men släpper in ett grönhårigt twin tip-yngel som nyligen har täcknat ett fett sponsorkontrakt (vars värde vida överstiger din årsinkomst).




denn text har jag snott av Sofy, stämmer bra gör den ;)


glädje freda o satte kniven i håret..

va på topphumör i fredags när de börja dra ihop sej för o suta jobbet, skulle städa när jag kom hem. o va sugen på crossdagen på lördan (den sluta ju som den gjorde).
när jag kom hem på fredan, kom jag på den brilljanta iden att jag kanske skulle klippa mej, men varför inte ta kniven?  då lär de ju bli sådär ojämnt o bra... NEJ, de blev de inte, lyckades skära av nästan 1dm av håret o blev lika ojämnt som en pottkant!  fick avbryta övningarna o ringa johan, han kom  o styrde upp de hela lite (han har enbart klippt sej själv några gånger)


jo de va rätt långt innan..

anna o martin kom neröver i helgen från umeå =)  tevligt sköj vare!  lite finmidda igår kväll en en sväng inne på byn sen på kvällen!. CC blev de (ja va finns de för andra!?), jag o martin försökte få dj:n att spela dope - die motherfucker die de gick inte, fick te svar:
-jag har redan spelat all bra musik.
så förutom musiken vare bra, mycke folk!




hel dag på cross banan, sluta halvbra..

igår vare inplanerat en heldag på crossbanan. jag brorsson o johan var laddade för en lyckad dag.
ved, korv, folköl o finväder skulle göra dagen te en riktigt nice dag på banan. började skit bra men slutade med att jag var grillansvarig!

har nu hunne me tre dagar på banan på en vecka, har gått ritkigt bra me körningen. har fått upp tempot ganska bra sen förut =) och krascharna har uteblivt, tills igår.
hann me o köra ett pass på ca 4 varv, vila o ut igen. kom två varv o början på tredje i första hoppet var de slut. tappa kontrollen in i hoppet, fick hojen i en upprät vinkel. försökte kasta iväg hojen sen vare kört.....
översköt de ganska friskt o vaknade i en vattenpöl..
ingen aning om va som va dröm eller verklighet, visste inte hur jag hade komme dit, vilka som bodde hos mej i helgen mm.. då besluta de att köra rally ner te sjukan me mej. men lagomt nere så hade jag börja fått koll på läget igen.

så me rejäl huvudvärk blev de tebax te banan för o grilla, ingen mer åkinig för min del men korvenblev god... =)
kan inte gå bra jämt!


image173
pölen som jag vila mej lite i (en bit från landningen)
image174
brorsson o mn nya plats på banan ;)

skevt styre, stel i nacke så blir ingen köring idag heller..

jo men jag sätter in pengar på ditt konto.. självklart!

håller på o letar efter en ny bil, planen e att de ska bli en skoda pickup (jästra fin bil som går billigt, fin kanske e fel men den har flak!)
så idag hitta jag en ny annons, en diesel i sthlm för 23.000:- riktigt billigt var de. i annonsen stod de att de inte va bilen på bilden men en likadan. fanns först inget telenummer, men när jag maila la han in de. (nummert fanns inte registrerat) ringde då upp joakim som de stod, de svara nån lät som han sa johan. han bad mej ringa igen om 5 min för han skulle kolla me en annan som hade ringt. ringde då upp igen efter 5 min då han sa att han skulle ringa upp igen när han hade prata färdigt me den andra snubben. de ringde från okänt nummer, han förklara att de va många som hade hört av sej. de va nån som skulle komma o kolla på den på lörda. förklara att jag hade en polare som kunde komma tidigast lörda o kolla. själklart kunda han inte lova att den va kvar, men som han sa

- du ska få ett litet tips, om du sätter in en liten summa på mitt konto. en handpenning så låser du ju bilen.. så får du köpa den om du vill ha den.

haha, jo men självklart gjorde jag som han sa, eller nej just de!
bara en liten sak som inte egentligen inte hör hit va att han bröt ganska så hårt när han prata. de har absolut inge me saken o gö men så vare iaf..
så ring inte joakim som heter johan o lägga en handpenning på bilen!
de e ett tips från mej!



jaha, DE bygget i björnen..

va o åkterunt i björnen idag, där de byggs väldigt mycke. skulle te endurohus me lite virke, på transportsedeln stod de tomt 55 (nej de e inte skyltat me tomter). hade ett nummer som jag ringde, fråga vart de skulle ha prylarna. jag fick ett nytt nummer o fick reda på att de va i bävern området. ringde men fick inge svar, åkte runt o leta lite o ringde tebax te de första nummret igen:

-ja hallå...
- tjenare de va martin på richardsson igen.
- va vill du nu då?
-jag fick inte tag i nån på de nya nummret, vet du vart.....
- du.. jag sitter faktiskt i uppsala, kan nog inte hjälpa dej . man kan ju tycka att du som jobbar på richardsson ska veta vart du ska. ni kör väl te björnen varje dag!?

efter den trevliga starten på samtalet (han hade en härligt dryg 08 överklass dialekt) hade jag inte längre anleding att va trevlig. att hans bygge kryla av polacker va ju inte helt oväntat!!!


men jag lyckades träffa min nya homie på jakten efter huset. en tysk  byggare som fråga mej om jag visste var crossbanan ligger (1-1 i frågor blev de) hann me o snacka mycke skit på min härliga engelska.  vi skulle styra dit nån dag kom vi fram te. kännde inte att fråga efter nummer heller så där på första dejten.. (de kanske skulle verka för på) ;P  men han hade ju inte tummen i munnen iaf så de ska nog gå bra.... 


"bättre en dryg stockholmare i uppsala än..."
nej just de, de hjälpe ju inte denna gång




go avslutning på helgen..

i morse när man vakna va de SNÖ ute, inte så pass att de gick att åke bräda men iaf. på skutan ligger de rätt mycke!
idag vid lunch kom carl o cissi upp för o åkecrossrunt =) med blåst, regn, snö när vi lasta kändes de lite halvbra men de sluta när vi va klara. har inte åkt sen slutet av juli pga trasig axel, trasiga crossar (dock inte min cross) vädret vände o blev fint höstväder, kallt men fint! 
vältränade som vi e så blire lagomt me tre varv o sen vila. underarmarna hinner bli grymt stumma (för er som tror att de e bara e o köra så har crossåkare bättre kondis än tex. orienterare) körde två pass sen på tredje vet jag inte va som hände, kände inget i armarna de va bara konditionen som satte stopp efter sju varv, de flöt på skit bra. har aldrig gått så bra på banan, svin nöjd =)

nu äre snart dags o sova, trötter järnet!


inge nytt jobb, o inge nytt annars heller..

de blev lite som väntat me sökandet av pistmaskinjobbet, fick de inte!!  surt de, hade vare nice o sitta i snöstorm mitt i natten me lite kaffe o lyssna på musik. men nej de blev de inte!
*mannligt könsorgan!!!!!!

image172


så vet inte riktigt va jag ska göra te vintern, att jobba som nu går ju inte alls... fem dagar i veckan, vem kan leva så?


börjar få lite damp på o bara hänga runt på kvällarna, kolla på film o sånt.. har inte lufta crossen sen dagen innan yran. (kan iof varför kroppen mår ganska bra nu)
vill ha snö! eller bara göra nå nytt..

livet som trucker..

nu när de e höst så sitter vi som sagt mest o bara sunkar, de e precis de som fick mej o börja köra lastbil. ist för att sitta hemma o kolla på tv efter jobbet kunde man sitta i trucken o kolla på tv o få betalt =)
ärligt så saknar jag lite o ligga ute, lite störd men de e ganska trevligt ibland o få komma iväg.

lite minnen från den tiden


äckligaste
då jag körde för eurotransport o va i tyskland. de va dags o hitta nåe ställe o stanna o sova på, svängde in på en rastplats efter väg A31. satt o prata i telefon o kolla på tv, de gick en snubbe fram o tebax vid lastbilen. tänkte att han kolla på bilarna jag hade på. hade rutan nere så han klev fram o sa nåe på tyska jag svarade  -only english. då stoppar killen (en man runt 30 år lite små fet) tummen i munnen(!!!) o förklarar att de som stannar där brukar vilja ha de. han hann knappt prata färdigt innan lastbilen va igång o jag drog därifrån, stanna nån mil längre bort.. sov inte så bra den natten kan man säga!!!

vilsen
okej, vilsen har jag iof vare många gånger, kört där man obsolut int får köra osv.. men när jag va i göteborg o lasta bilar så hade sörens lastbil gått sönder i kungälv. jag tog en bil o lämna lastbilen för o åka te honom. när vi hade fått hans truck te verkstaden så skulle vi tebax te min i göteborg o lasta de sista. de va ju inte så svårt, men vart hade jag parkerat den!? jag (som inte hade kört mycke i gbg) förklara att jag hade nog åkt över en stor bro iaf..  efter kanske 60 min letande hitta jag vilken bro tillslut. götaälvsbron där maxvikten e 3,5ton alltså inte lämpligt o köra lastbil över.. de visste jag iof om men jag tyckte att om jag körde i spårvagns filen så äre lugnt... de tyckte inte de som körde spårvagn ;)

sen kan man stå vid fel kaj o man ska åka båt kl 01.35 o båten gick 01.30







man behöver int va tjock för o köra truck, bara en aning störd!

kramfors

då va både jag o broschan inflyttade norrlännningar nu =)
va i kramfors i helgen o hjälpte honom o flytta in, ganska fin lya han har fått. trevligt värre o skruva säng, dricka lite folköl o lyssna på musik. de va rätt långesen jag träffa honom så de va riktigt kul.
lyckades ganska bra me sängbygget förutom att jag fick hålla på i 30 min för o få upp en skruv som jag tappa inne i ramen på sängen. men me enbart en tång, armekniv, ficklampa, fiskelina, metkrok o en skruvmejsel så fick jag fram den =)

gött de ska bli o jobba i veckan igen, NOT! nu när hösten e här så blire inte så mycke vettigt gjort efter jobbet utan man låter bara dagarna gå =( orkar inte me o bara sunka runt....

RSS 2.0