***snö***

snö snö snö, gött nu har de vita guldet komme =) natten te tisda börja de, jag vakna strax innan klockan fem o hade svårt att somna om (delvis tack vare att ”dyng dave” snarka) så va uppe o gick lite, spana ut o såg att de hade kommer ca 5 cm. gick ut o kasta lite snöboll o ställde om alarmet på klockan o försökte somna om.. sega o trötta gick  vi upp o tog 08.30 bussen te station för o ta green line te hintertux. de va snö, dimmigt o blåsigt. tog några åk sen va de läge för fika o vila röva! (de har bara gått en vecka sen jag landa på den) igår vare ingen vind men dimmigt, gött me snö men inte kul när man inte ser nåe.. men idag har de vare en så sjukt nice dag, strålande sol o grymt fin snö. vi körde full dag men hann bara med 6 åk! hur gött som helst!dagarna innan snön kom har vare grymt sega, ont i röven o regn. (lite lättare o ligga hemma o vila när inte vädret e på topp) ganska mycke hemlängtan också!nu har vi bara nästan bara en vecka kvar här om röven slutar göra ont snart så blire nog en fin avslutning.. 

vi har kört lite mer poker också, mats o dave åkte ut först o fick äran o klä av sej nakna o spring ut o rulla sej i snön, blev bra tv!

 

mot bussen
på väg te bussen, första dagen me snö här!
snö
uppe vid de berget tog vi några riktigt go svängar!
elias lösskägg
elias gosar te de
jag lössnöö

jag idag på hintertux
dusch
mats o dave efter snörullningen
dyngan i snö
dave i snön
mats o sofie
sofie o mats



lite dåligt me tid, kommer mer snart.
minder ont i röven o fina dagar så har jga nog snart slutat me snuset oxå!


stuffe runt


 
igår kväll så drog vi ut på byn. vi börja på mo´s som hade salsa kväll. vi satt där o sunka fram te 22 då gled vi vidare te skottland yard, ännu en pub. spela lite dart när vi kom, ”dyng dave” kamma hem den omgången. riktigt goa ställen men va vi behövde va ett dansgolv! drog från skottland yard o mötte några svenskar utanför, som sa att vi skulle dra te arena om vi kännde för o stuffa runt, men de blev inte drag där förns efter 00 sa de. vi stuffa gatan dit o kl va 23 när vi drog in, inte mycke folk på dansgolvet när vi kom, men vi rocka loss rejält! o efter ett tag så kom de mer o mer folk. de blev en hel del rullstol, plocka äpplen, vattenspridaren o massa andra sköna danssteg. lite limbo drog vi igång också. folk tyckte nog vi va ganska skumma men de verka tycka de va kul iaf. o de kan jag säga att vi hade, lätt en bland de roligaste gångerna ute! men strax efter 01 så va vi svettiga o som få o ganska mosiga efter allt ”dansande”. tog en taxi för o duscha, äta o sova! inte svårt o somna den kvällen iaf.. =)  

nu sitter vi på box o väntar på att tvätten ska bli klar, 10 grader varmt, sol o bar mark, kom igen de e ju januari! ingen vinterkänsla här inte  =/


mats,sam o elias uteliv
mats, sam o elias på mo´s
elias röker

dart
dart på skottland yard
dans
dans på arena



röven ömmar, kanske åka i morn.. (om de finns nån snö kvar!)




läge o sattsa pa virkningen..

jaha, da vare dags för vilodag igen da!

va i parken som vanligt igar (som vanligt när jag inte e hemma för jag har trillat) jag o elias körde, var riktigt kul. har inte snurra nae fs förut sa de va pa tiden. gick rätt bra fram te jag insag att om man tar mer fart sa har man ju mer tid pa sej i luften. känndes skit bra i luften men känslan va fel, jag landa pa röven/svanskotan o visste inte vart jag skule ta vägen skit ont o de känndes som om jag pissa ner mej (kolla läget men sa va inte fallet) ;P sen har jag ont i knävecket oxa, sa de lär vara nan nerv som inte e som den ska.. 
men snart lär de va nan annas tur o sla sej..

har vare lite sma sur de sista dagarna, va utan snus i 55 timmar, men efter igar insag jag att jag behöver nog snus. bättre o trappa ner lite än o bara sluta pa en gang!



snus o vila..



hjärnskakning.. RÖV!

16/1-07 

 idag äre vila som gäller, gårdagen va allt annat än lyckad. vakna o va riktigt stel i nacke o rygg efter vurpan dagen innan. men tänkte att de skulle släppa om man kom igång o åkte lite, så blev inte riktigt fallet. vi körde några åk i parken, stelt vare. passa på o få ett felhugg på transporten så jag drog mej o slog i röva på samma ställe som jag hade ont i nästan hela förra säsongen. men om jag klarar en femma så kommer jag nog igång, jo just de. blev ganska skumt i luften o vet inte riktigt vilken vinkel jag hade men landa iaf på huvudet på nåe sätt. skapligt snurrig o irriterad tog jag liften upp igen. men de andra tyckte att jag skulle sitta o vila ett åk, så satte mej uppe vid liften för o vänta på de skulle komma upp igen o inom bara några sekunder va de tebax. vet inte riktigt va jag har gjort under den tiden eftersom de tar ca 10min för de att komma upp igen. lär har somnat eller nåe sånt. ner te parken igen för o ladda om, men när jag satt o vänta på o åka så börja jag må illa o tappa helt koll på vad som hände runt om mej. så de va bara o lägga ner åkningen för den dagen. med en go huvudvärk drog jag hem!ja, jag tycker lite synd om mej själv! ;P 

idag har blive några vänner avsnitt, spelat kort o dega, sam o dave vilar oxå. 


i morn äre på´t igen...


rocking on...


13/1-07 
samuel fyller år idag skit gammal blir han hela 23, då äre läge o börja styra upp sitt liv.. ;) han fick fin frukost på sängen o en ”pruttburk” fint inslagen. 
 

sam fyller.. 


idag bar de av te hintertux, tok nice väder o riktigt go snö. vägen dit va inte den största o uppför hela tiden, de e 17 km  dit o de tog 45 min ingen vidare snitt fart. fick ta tre kabiner för o komma upp på toppen, lite blåsigt men strålande sol. vi han fyra åk, så de va inga storstenshöjds backar direkt. men på de så stanna vi o filma o tog lite kort oxå. va o kolla in parken, den av riktigt hårt vindpackad is i landningarna men de fanns iaf två rail som vi prova. men den parken e öppen året om så därför ligger den på toppen, blir nog fin fram te våren då de inte bara e is! 

utsikt
utsikt från vårat hus (ingång)
elias o marte hintertux
elias o jag
jag lössnö
jag i hintertux
hintertux2
grabbarna, dave o sam på skidor
elias o sofie hintertuxx
elias o sofie


 hem o käka havregryn o mjölk (för ovanlighetens skull, äter de te frukost o kvällsmat)  ska iväg o äta på byn när alla e klara. kan hända att de blir lite dansa loss om vi orkar. e riktigt stum i bena efter åkningen idag. 

jag o sam delara en glass


men de börjar bli lite tråkigt o visa sej bland folk för  vi har tydligen bestämt att man inte får raka sej när man e i österrike så jag börjar se ut som en riktigt moppepojke.jag o mats kör i fjun-ligan, mats har några dagar försprång.i skägg-ligan kör sam, ”dyng dave” o elias. där har sam två veckors försprång o elias har några dager innan han kom hit!                                                                                                
           
så fina vi är, sofie e nog glad att hon inte leder..

 14/1-07  grymt go dag!idag va jag, sam o elias uppe o körde här i mayrhofen. körde några åk i parken för o öva lite, när vi satte oss o för o käka matsäck så blev de lite kris möte. vi insåg att vi inte alls e kungar i parken utan snarare bara snäppet över turist åkarna, ganska pinsamt. vi satt o deppa en stund o tryckte i oss våra mackor. sen beslöt vi oss iaf för o köra några åk te. de va grymt mycke folk i parken så de blev en del vänta te hoppet. vi hade bestämt oss för o öva bs femmor, de gick lite så där de första två försöken. fick ett gött hugg på hälkant när jag landa o de kändes som om nacken blev några centimeter längre (lite jobbigt o hålla huvudet uppe just nu) men i tredje försöket satt den, så nu kan jag stryka den från listan denna vecka iaf =) sam satte ett par oxå, elias hade inte riktigt flyt idag men han plockar nog den i morn, han fixa ju dem förra säsongen. på vägen ner mot kabin så stanna vi te vid en bänk som står väldigt fint för o ta lite kort o filma, svårt o tajma korten!  

sam över bänken
sam me lite för mycke fart hoppar över bänken
jag bänk 
jag på bänken
bänken hud
sam, elias o jag.. vare 14 januari sa du?!


de här me o sluta snusa går lite så där just nu, e nästan frisk igen så suget e större. men har ju några dagar te man ska åka hem o ska ha slutat..

 currylukten börjar komma i understället, kanske dags o byta snart..!? 


guldmunk
, tack grabbar kunde jag inte fått njute lite te ;)


vem e katten?

11/9-07

 har lite svårt att uppdatera bloggen allt för ofta får sitta hemma o skriva o sen blire te o gå upp te byn för att få internet på cafe box, kostar 5euro/timmen inte lika bra som mitt modem där hemma i örebro men de får gå ;)skriver lite svar på kommentarer där ni har skrive, om de e så att ni undrar nåe eller bara drygar er..mats o de andra som e me på resan har resedagboken.se, så om ni söker på mayrhofen o våran resa heter rosa doftner så äre lite andra som berättar! här e bilder på vårat palats som vi bor i..


hallen

köket

sofie o elias rum

de hårda grabbarnas rum
  
de lilla dasset

dusch o dass 

dagarna flyter på med plusgrader på dagarna o några få minus på nätterna. de gör att de bara blir piståkning nån go lössnö e svårt att hitta. de har hunne me o gjort en liten park me några boxar o två hopp. inte särskilt stora, men bra o börja me. ska iväg te hintertux i morn om vädret e bra o kolla in deras park, de ligger 17km härifrån o vi tar skidbussen dit som e gratis o åka. o de ser inte ut som om de ska komma nåe snö inom de närmaste dagarna.
de här me o ha en vit jacka o dra sej när man railar e inte så bra har jag upptäckt, blir ganska så orange av rören RÖV! får sluta trilla..  
har blive lite poker spel också, me snöbollskast som straff bla. här har jag vunnit o ska kasta på mats röv men missa! kass..


  
jag laddar, men missar grovt sen..



 12/1-07 

idag hade de dumpat rejält säkert 1dm snö i drivorna på toppen o fortsatt dåligt i dalen. de försvinner mest bara =(idag va ”dyng dave” hemma o va sjuk, de andra drog en buss innan mej te backen för jag va ganska seg. så va ute ett par timmar själv igen här i mayrhofen, va lite svårt o leta på dem på berget. laddar fortfarande för hintertux men de måste va fint väder om man ska åka dit. 

  musiken som spelas i mp3:n just nu i backen e audioslave o blindside,
 ladd!



  saker som ska fixas under närmaste sju dagar

  • fortsätta vinna på poker
  • dricka några öl
  • bs 5:a
  • fs boardslide på boxarna
  • bli frisk
     
 


mats o pajas
mats har hittat killen me backens snyggaste dress
elias bajshög
elias på väg hem me dasspapper, de e fint efter kanten
katt
katten e bra sugen på o komma in på lite saft
sofie
sofie
penkenbahn
penkenbahn, dimma i dalen


nu har jag gjort om allt för datorn hängde sej förut när jag va klart, kul!!!

men efter sol kommer snöblandatregn..





fjun..

då va vi på plats..

då har man landat i mayrhofen.


jag, david o elias på mot arlanda

 resan flöt på riktigt bra, ganska oväntat faktiskt! börja bra redan på arlanda då
den trevlige benny vid incheckningen fixade så att vi slapp betala extra för vårat bagage. med en skalle full av snor så bar de av mot frankfurt. i frankfurt hade vi en timme på oss att ta oss te flyget mot insbruck.

boardingtime 16.05 stod de på billjetten men flyget gick ju inte förns 16.35 så vi tänkte att vi kunde sitta o lira bopit ist för o gå ombord. men de va inte riktigt aktuellt de börja roppa i högtalarna att nu vare några som inte riktigt va där de skulle va, de va vi de! med panik i blicken så plocka vi åt oss alla grejer o kuta te bussen som tog oss te planet (de va faktiskt ett äldre par som inte heller hade gått på).

väl i insbruck tog vi en taxi te mayrhofen för 108 euro o resan gick alldeles utmärkt fram te jag skulle hjälpa te o lossa packningen som va fastspänd på taket, lossa en snodd o den fick en väldig fart över taket o träffa taxichaufören i ögat! har aldrig hörtg en österrikisk taxisnubbe skrika så mycke. stämmningen blev lite tryckt, han stod o hade ont o vi tog våra prylar gav han lite dricks o så drog han.


mats, samuel o david vid taxin

stället vi bor på va hög över förväntan. jag delar säng me samuel, mysigt!!!
de va dåligt me mataffärer öppna de första dagarna så de blev te o trycka pizza från esso macken de första fyra måltiderna, nyttigt!


matlagning

de e lite dåligt me snö men finns så de räcker te o åka pist uppe på berget. nere i byn e de bart =(  första dagen i backen va ganska så stel men de gick bra ända till jag inte kom på fyrstolsliften. mats hade sin väska där jag skulle sitta så jag fick inte riktigt plats, försökte dra mej upp men mats skrek att jag skulle släppa taget innan de blev för högt o de gjorde jag (vet inte va jag tänkte på) liften stanna o där låg jag som ett mongo. men de mer roligt än pinsamt. tog liften bakom o träffa forums team maneger (vet inte hur de stavas)för europa han va svin trevlig, tror han va rätt sugen på o signa mej efter min uppvisning!

när vi kom hem från backen så kom sofie o elias så nu e hela truppen samlad.



idag tisda så vilar jag o mats, måste bli av me min förkylning o mats vilar sitt knä!

o jag håller på o sluta snusar, de går ganska bra. lite känslig i humöret ibland =) en snus på hela dagen igår!!


stjärt..



lite goa bilder..

jag topp

arlanda
jag, david, samuel o mats på arlanda
mats

jag rail
jag provar boxen


Time to go!!!


då vare packat o snart dags o dra, elias kommer o hämtar mej runt 16 ute hos farsan sen drar vi te sofie i västerås. de blir te o öva lite me lavinprylarna o titta på almost filmen! för att sen dra te arlanda i morn då vi lyfter mot österrike.
ska bli grymt kul i österrike men vill ändå va hemma...

nu vare ett tag sen jag skrev nåe här.. så blir lite kortfattat om vad som hänt!

i fredas parkera jag lastbilen för sista gången på... ja jag vet inte hur länge. är glad över att snön inte har komme under tiden man jobbat, o för de som fortfarande ska köra norge så hoppas jag att de blir lite snö där! när trucken inte går att få stopp på så inser man att den inte e så lite... peppar peppar!


WWL                       TFR
(de som jag har kört på Sandviken-Oslo)

den 28 dec så va jag på stardust o styrde upp en tattoo.. hade räknat me att de skulle gö inte menn så va inte fallet alls, palle skötte de bra!

Tattoo

Nyår!
Vi va ute i brotorp o käre kusin o hade fest. jag, mackan o emanuel styrde upp mat (potatisgrattäng o fäslkfilé) som vi bjöd potaits, bagge, mackan o mia på. lite oväntat så varfe riktigt gott faktiskt!
de va fest hela dan sen vid 23.40 kunde vi inte vänta länge så då kom raketerna o gasbomberna fram =) inge mer om de men nästa gång kanske vi ska ha nåe o sätta raketeran i, eller va säger du rikard!? ;P



                                    Mackan, Emanuel o jag



de bästa av allt:
de har vare mycke spring men lite porslin..
gick ju bra ändå!
=D


nu får jag hoppas att jag kan hitta nåe nätverk där nere så jag kan berätta va som händer!
 
marte drar nu, de känns skumt....

RSS 2.0